Mindful Run 4 Kids

Voor kinderen bieden wij Mindful Run 4 Kids® cursussen aan.
De cursus bestaat uit vier wekelijkse lessen van 1 uur per les. Regelmatig zullen wij ook kennismakings- en ouder & kind clinics aanbieden. Een clinic is een eenmalige les van 1 uur waarin we je laten kennismaken met een aantal basistechnieken van Mindful Run 4 Kids®.

Bekijk onze agenda voor het aanbod in de komende periode.

Wat is Mindful Run 4 Kids®?

In 4 lessen leren kinderen en jongeren tijdens de Mindful Run 4 kids® met vriendelijke aandacht aanwezig te zijn in het moment. De oefeningen vinden buiten plaats en zijn in diverse beweegvormen toepasbaar. Ze oefenen in het opmerken en ervaren van hun binnenwereld, zoals gedachten en gevoelens. Dit helpt ze beter om te gaan met de vele prikkels in de buitenwereld.

De vier lessen hebben allemaal hun eigen thema:

 • Les 1: Een gezonde ademhaling
 • Les 2: Beleving van de zintuigen
 • Les 3: Basis emoties blij, bedroeft, bang, boos
 • Les 4: Focus, concentratie en aanwezig zijn

Mindfulness helpt kinderen en jongeren tot rust te komen en leert ze omgaan met de vele prikkels van deze tijd. Het kan goed helpen bij een hoofd vol (pieker)gedachten, aandachtsproblemen, weinig zelfvertrouwen, (hoog)gevoeligheid, slecht slapen, rusteloosheid, spanning, verdriet en angst.

Positieve effecten van mindfulness voor kinderen en jongeren zijn: jezelf beter kennen, meer zelfvertrouwen, rust in je hoofd en je lijf ontwikkelen, het herkennen van en om kunnen gaan met (lastige) gevoelens en gedachten, een betere concentratie, vriendelijkheid en verdraagzaamheid en meer balans en plezier.

Voor wie?

De training is geschikt voor ieder kind uit het primair onderwijs (van 6 t/m 11 jaar) en voor iedere jongere in het voortgezet onderwijs (van 12 t/m 18 jaar) + het MBO onderwijs.

Kinderen die moeite hebben met ontspannen, soms last hebben van stress, een hoofd vol (pieker)gedachten en/of moeite hebben met concentreren hebben extra baat bij de cursus. Mindfulness is ook geschikt voor elk kind dat behoefte heeft aan zelfvertrouwen en te mogen zijn zoals hij/zij is. Daarnaast hebben kinderen die niet goed (in)slapen, veel ‘moeten’, zich vaak zorgen maken, aan zichzelf twijfelen of (hoog)sensitief zijn, baat bij de training. Kort gezegd kan het ieder kind wat brengen op zijn of haar eigen ontwikkelingsniveau.

Door het programma op een actieve en sportieve manier aan te bieden stimuleren we de motorische vaardigheden en gaan we overgewicht tegen. We leren kinderen dat bewegen leuk en fijn is en dat voldoende bewegen al mogelijk is in de eigen vertrouwde leefomgeving.

De cursus is geschikt voor particulieren. Daarnaast is het programma is zeer geschikt voor scholen en instellingen. Binnen scholen kan het toegepast worden binnen de groep/klas of gericht op een selecte groep. Binnen instellingen kan het programma op maat aangeboden worden gericht op een homogene of heterogene groep.

 

Inhoud van de lessen

 • De cursus wordt gegeven in kleine groepen van maximaal 8 kinderen
 • De vier wekelijkse lessen hebben ieder hun eigen thema
 • We starten de lessen met een wisselende warming-up
 • We gaan zo veel mogelijk bewegen zonder prestatiedruk
 • We lopen hard en we doen spelletjes en oefeningen die passen bij het thema

Kosten

 • Deelname aan de cursus €60,-
 • Deelname aan een clinic €15,- p.p.